[BEDRIJFSPROFIEL] [PRODUCTEN] [CONTACT]  
   
 
Annelien Kappeyne van de Coppello

Annelien Kappeyne van de Coppello's grote inhoudelijke kennis en vlijmscherpe tong brachten in de jaren zeventig menig bewindspersoon in verlegenheid. Ze veroorzaakte als VVD-Kamerlid met haar uitgesproken standpunten (v??r het referendum, v??r abortus, v??r samenwerking met de PvdA) beroering binnen en buiten haar partij. De onaantastbaarheid van het menselijk lichaam, zoals die in de Grondwet is opgenomen, is haar verdienste. Ook heeft ze zich altijd ingezet voor de rechten van vrouwen, etnische minderheden en homoseksuelen. Deze politieke biografie laat zien wie de eigenzinnige politica Annelien Kappeyne (1936-1990) was, waar ze voor stond en wat ze heeft bereikt. Ook de dieptepunten in haar carri?re komen aan bod.
Voor dit boek van Martijn van der Kooij werden onder anderen Frits Bolkestein, Hans Wiegel, Ed Nijpels, Aad Kosto en Cisca Dresselhuys ge?nterviewd.
WilMar Press and Production is verantwoordelijk voor de vormgeving en de technische begeleiding. Uitgever is DBB Specials in Wageningen
<< Terug
 
           
WilMar Press And Productions - Hoog Buurloseweg 8- 7339 EK Ugchelen - Tel 055 750 11 18 - KvK 08030466